Това написа във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев.  Публикуваме

...
Това написа във Фейсбук кметът на София Васил Терзиев.  Публикуваме
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Проблемът с неработещите лифтове на Витоша е изцял...

Това написа във Facebook кметът на София Васил Терзиев.

 

Публикуваме цялата обява, без редакторска интервенция:

 

" Проблемът с неработещите лифтове на Витоша е напълно дело на ГЕРБ. Лидерите на тази партия би трябвало да се научат да поемат отговорност.

Поели сме ангажимент до края на мандата ни да има най-малко един работещ въжен превоз на Витоша. Помним обещанията си. Не сме спирали да работим, и то за много по-всеобхватно решение, а не на парче. Търсим и благоприятни условия за решение, което включва и Симеоновския въжен превоз, с изключение на Драгалевския и цялостна рационализация на инфраструктурата на планината.

Фокусирани сме върху това какво е нужно да се направи, с цел да имаме съвременни уреди и добра съгласуваност на града с планината. Това включва диалози на всички страни, разбор на всички правни благоприятни условия, с цел да забележим къде е сечението сред идеалното и допустимо. Столична община е в положение да възвърне Драгалевския въжен превоз със лични средства, само че стремежът ни е да създадем по-мащабна рационализация на инфраструктурата на Витоша. Скоро ще се види дали диалозите със притежателите биха ни помогнали да изпълним тази си упоритост.

Днес чухме много художествени измислици на тематика Витоша и следващата порция отвод от носенето отговорност от ГЕРБ посредством прекачване на виновност за нещо, което те са сътворили. Застинали сме в 2007 година, когато лифтовете на Витоша са продадени с един изцяло фиктивен контракт от 7 страници.
Договорът е насмешка със София и столичани.

Приватизационният контракт на столичното “Въжени линии ” ЕАД с всички негови парцели и уреди съдържа абсолютния най-малко отговорности, възможни по Закона за приватизация и следприватизационен надзор и в резюме споделя - “вземай го това, прави каквото искаш с него и не ме занимавай ”. И прибавя: “няма вложения, трупаш отговорности, разпродаваш парцели - не ме интересува. Не носиш отговорност и за това ”. Какъв резултат са очаквали от метода си през 2007 година партийците на ГЕРБ, които гръмко даваха управнически препоръки тази заран?

Днес се постанова да водим диалог по какъв начин за 6 месеца ние не сме съумели да изправим неща, за които предходните ръководещи са имали 35 х 6-месечия да проконтролират и поправят и преди всичко - да не ги позволен въобще! Ние знаем какво би трябвало и не би трябвало да вършим с цел да защитим интереса на софиянци.

Приватизационният контракт на “Въжени линии ” ЕАД обаче слага не малко въпроси. Част от тях са: какъв брой образован правист би трябвало да осигуриш и какъв общественик би трябвало да си с цел да не прецениш какъв брой НЕзащитени са ползите на хората, когато полагаш подписа си под сходен контракт, и каква ще бъде цената на бездействието ти по повод ползите на София и софиянци в идващите 191 месеца? "

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР